1 min

Tags in dit artikel

, ,

Twitter heeft op haar blog bericht dat er ter bescherming van de klantgegevens een extra beveiligingslaag is aangebracht. Hierdoor is het vrijwel onmogelijk gemaakt om gegevens van gebruikers via het Twitter-netwerk af te tappen.

Twitter heeft besloten evenals internetgigant Google en de sociale netwerksite Facebook om het aftappen van gegevens van gebruikers zo goed mogelijk tegen te gaan. Door het aanbrengen van zogenaamde forward secrecy zullen bijvoorbeeld inlichtingendiensten zoals de Amerikaanse NSA en het Britse GCHQ buiten de deur worden gehouden.

Door middel van het toevoegen van een eigenschap aan de sleutel die wordt verzonden via het netwerk, wordt een onderschepping via een zogenaamde man-in-the-middle-aanval voorkomen. Deze eigenschap die aan een bepaalde sleutel is toegevoegd zorgt ervoor dat de voorgaande sleutels niet kunnen worden afgeleid. Voordien was het mogelijk om bepaalde onderschepte gegevens van een Twitter-account te achterhalen indien de hoofdsleutel om deze gegevens te ontcijferen gebruikt zou worden.

Op de blog deelt Twitter mede dat deze extra beveiligingslaag niet zomaar een staaltje technologie is, maar dat dit de standaard zou moeten worden. Ook wordt geadviseerd om een zo hoog mogelijke beveiliging van online diensten te eisen. Tevens dient de gebruikte webbrowser altijd actueel mogelijk te zijn.