1 min

Het populaire Ridiculous Fishing van het Nederlandse Vlambeer is door Apple uitgeroepen tot het beste iPhone-spel van het jaar. De positie twee en drie worden bekleed door respectievelijk Plants vs. Zombies 2 en Oceanhorn.

Met het einde van het jaar in zicht is het voor veel bedrijven tijd om de jaarbalans op te maken. Zo heeft Apple vandaag de lijst bekendgemaakt met daarop onder andere de meest populaire mobiele applicaties en spellen voor de iPad en iPhone. Behalve een rangschikking die is vastgesteld aan de hand van het aantal downloads, heeft ook Apple haar stem laten spreken. Zo is het beste iPhone-spel volgens Apple zelf Ridiculous Fishing, gevolgd door Plants vs. Zombies 2 en Oceanhorn.

In het door het Nederlandse Vlambeer ontwikkelde Ridiculous Fishing speelt de gebruiker de rol van een visser. Het is hierbij de bedoeling dat de speler zo diep mogelijk vist, waar de bijzondere vissen te vinden zijn. Wanneer het vishaakje een vis raakt, wordt de hengel opgehaald en dient de speler zo veel mogelijk andere vissen mee naar boven te slepen, om die vervolgens buit te maken.

Duolingo is door Apple verkozen tot beste iPhone-applicatie. Deze applicatie helpt gebruikers met het leren van een taal, waaronder Engels, Italiaans, Portugees en Spaans. De beste applicatie voor de iPad is volgens Apple Traktor DJ, tot het beste spel voor de tablet is Badland gekozen.