Google blokkeert islamsticker@gmail van Wilders

De Nederlandse politicus Geert Wilders had een e-mail adres aangemaakt bij Gmail, via dit e-mail adres konden mensen een anti-islam-sticker bestellen, dit e-mail adres is nu door Google geblokkeerd omdat het klachten heeft ontvangen. Dit laat Wilders zelf weten via Twitter.

Geert Wilders liet gisteren via Twitter weten dat het e-mail adres is geblokkeerd door Google: "Ongelooflijk maar Google heeft net account islamsticker@gmail.com geblokkeerd, klacht Mohammed Rabbae dus succesvol". Mohammed Rabbae had namens het Landelijk Beraad Marokkanen bij Google geklaagd over het e-mail adres van Wilders en dus met succes.

Of Google een reden heeft gegeven voor de blokkering is onduidelijk, Google stelt altijd dat ze niet politiek zijn en voor de vrijheid van meningsuiting. Google’s systemen werken voornamelijk op de automatische piloot, de kans is groot dat er meerdere klachten zijn binnengekomen en dat het systeem automatisch is overgegaan tot het blokkeren van de account.

De sticker die Wilders probeert te verspreiden bevat de tekst: "De islam is een leugen. Mohammed is een crimineel. De koran is gif". Een tekst die ongetwijfeld niet wordt gewaardeerd door veel mensen en aanleiding geeft om te klagen bij Google.

Wilders heeft inmiddels een nieuw e-mail adres geopend om zijn sticker te verspreiden, ditmaal niet bij Google.