1 min

Op de eerste dag van het nieuwe jaar wist de Syrische hackersgroep SEA verschillende officiële sociale accounts van Skype te hacken. Hier plaatste deze groep berichten over het vermeende verkopen van gegevens van gebruikers, door Microsoft aan overheden.

Op de eerste dag van het nieuwe jaar heeft de Syrische hackersgroep Syrian Electronic Army (SEA) weer van zich laten horen. Ditmaal wist deze groep meerdere officiële sociale accounts van Skype over te nemen. Dit werd duidelijk nadat namens de Twitter-account van Skype werd afgeraden om Outlook-accounts van Microsoft te gebruiken, omdat de softwaregigant de accountgegevens zou doorverkopen aan overheden. Ook werd door de SEA een bericht geplaatst met de tekst: "Gehackt door de SEA… Stop met bespioneren!"


Deze berichten werden geplaatst op de Facebook- en Twitteraccount van Skype. Ook op de officiële blog van Skype verscheen een soortgelijk bericht. De getroffen sociale accounts van Skype zijn inmiddels weer onder controle.

Vermoedelijk is Skype gekozen als doelwit omdat het tegenwoordig eigendom is van Microsoft. Uit de gelekte documenten van klokkenluider Edward Snowden kwam naar voren dat de softwaregigant de Amerikaanse veiligheidsdiensten hielp met het omzeilen van haar beveiliging. Eerder liet de Syrische hackersgroep van zich horen door onder andere het platleggen van de website van The New York Times en de Washington Post.