1 min

Tags in dit artikel

,

Het is ongeveer een jaar geleden dat Facebook een nieuwe News Feed presenteerde, maar op grote schaal heeft de layout nooit gefunctioneerd omdat deze niet goed zou zijn ontvangen. Het sociale netwerk probeert het nu opnieuw met een minder ingrijpend gewijzigde interface.

De News Feed die Facebook in maart 2013 aankondigde, leek al een tijdje niet meer te komen. Met het verwijderen van een aankondigingspagina en de nieuwe presentatie van een vernieuwde interface is het definitief. De vervangende interface is aanzienlijk minder ingrijpend en zorgt er vooral voor dat Facebook weer wat moderner oogt.

De oude News Feed links, de nieuwe rechts

De nieuwe News Feed wordt momenteel al naar desktopgebruikers uitgerold. Het nieuwe overzicht van status-updates zal onder andere uitgerust worden met een nieuw lettertype en foto’s krijgen meer ruimte. De update moet ervoor zorgen dat de desktopversie van Facebook meer gelijkgetrokken wordt aan de mobiele variant die al eerder een update kreeg.

Ten opzichte van de ‘oude nieuwe News Feed’ gaat de navigatie flink op de schop. Althans, deze blijft in verhouding tot de huidige versie ongeveer gelijk. Facebook had een aantal nieuwe zaken bedacht, maar stapt daar toch weer van af.

De uitrol moet voor het grootste deel van de gebruikers nog deze maand zijn voltooid.