1 min

Tags in dit artikel

,

Deze week is de applicatie genaamd Medium uitgebracht. Met deze applicatie kunnen iPhone-eigenaren een persoonlijk nieuwsoverzicht voorgeschoteld krijgen doordat het nieuws wordt voorgelezen. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen tijdens het autorijden.

Medium geeft de gebruiker een lijst met nieuws op basis van wat momenteel heet van de naald is, gecombineerd met berichten over onderwerpen waarop de gebruiker zich heeft geabonneerd. Er wordt aangegeven hoe lang elk nieuwsbericht duurt, als je eventueel genoeg hebt gehoord over een bepaald onderwerp kun je direct doorgaan naar het volgende bericht.

Het is ook mogelijk om zelf nieuws te schrijven voor Medium, want in eerste instantie is het een blogplatform opgericht door Ev Williams wie ook hielp bij de oprichting van Twitter. Daarom is het wellicht des te opvallender dat de iPhone-app alleen de mogelijkheid geeft om berichten te consumeren in plaats van op te stellen.

Medium is gratis te downloaden vanuit de App Store. Momenteel is het niet duidelijk of en wanneer de applicatie beschikbaar komt voor andere mobiele platformen.