1 min

RollerCoaster Tycoon 4 zal niet alleen voor iDevices verschijnen, maar wordt ook ontwikkeld voor PC’s. Atari belooft dat de PC-versie ook compleet anders wordt dan de app voor iDevices die onlangs al werd getoond.

De game die Atari onlangs toonde lijkt voornamelijk gericht op het doen van microtransacties. De PC-versie moet heel anders worden, zo gaf Anthony Chien aan: "Er is nog niet veel te vertellen, maar de PC-game zal compleet anders worden".

De ontwikkeling van RollerCoaster Tycoon 4 voor iOS gaat echter voor, geeft Chien aan. Als de mobiele app is uitgebracht zal de aandacht verschuiven naar de PC-versie. Chien is zich ervan bewust dat gamers eerder op een PC-versie zitten te wachten, maar Atari hanteert op dit moment niet die strategie. De PC-versie staat op de planning voor het einde van 2014.

Dat er ook een PC-versie van RollerCoaster Tycoon 4 op de rol staat is voor games goed nieuws. De iOS-app werd niet met enthousiasme ontvangen omdat de focus leek te liggen op microtransacties en Facebook. Door geld te betalen zal de wachttijd voor nieuwe attracties bijvoorbeeld worden ingekort.

RollerCoaster Tycoon 4 voor iOS zal volgende maand uitgebracht worden.