‘Apple zou sociaal netwerk Path willen overnemen’

Abonneer je gratis op Techzine!

Apple zou overwegen om het sociale netwerk path over te nemen, volgens een bron in de engineering-afdeling van Apple zou de overname zelfs al zo goed als rond zijn. Daarmee zou Apple in de voetstappen van Facebook en Google volgen en zich ook willen gaan wagen aan een eigen sociaal netwerk.

Apple zou op het punt staan om het sociale netwerk Path in te lijven, hoeveel Apple zou willen betalen voor het bedrijf is onduidelijk. Apple zou het sociale netwerk willen integreren in zijn iMessage-app. Apple heeft het sociale netwerk al meerdere keren gebruikt in presentaties, het bedrijf is vooral erg te spreken over het ontwerp van het sociale netwerk. Het idee achter Path is simpel en is net als veel andere netwerken het delen van berichten en foto’s met vrienden, maar bij Path mag je maximaal 150 vrienden hebben, waardoor je selectiever moet zijn wie je wel en niet accepteert. Daarnaast is Path niet beschikbaar als website maar alleen via een mobiele app.

Path is opgericht door Dave Morin die in het verleden bij zowel Apple als Facebook heeft gewerkt, maar in 2010 besloot om Path op te richten. Inmiddels heeft het sociale netwerk zo’n 25 miljoen gebruikers maar lijkt de groei te stagneren, het sociale netwerk is op dit vooral populair in Indonesië. In januari van dit jaar werd een financieringsronde gehouden en werd met enige moeite 25 miljoen dollar opgehaald tegen een waardering van 400 miljoen dollar.

Het opzetten van een sociaal netwerk is een zeer gewaagde stap die soms beter niet gezet kan worden. Facebook domineert op dit moment nog steeds op het gebied van social media. Naast Facebook weten Twitter en LinkedIn zich ook goed staande te houden, Twitter omdat het bestaat uit simpele korte berichten met een hele korte tijdspanne en LinkedIn omdat het zich puur en alleen focust op zakelijke gebruikers. Google heeft inmiddels ook al enkele jaren Google+ en heeft echt alles uit de kast getrokken om gebruikers warm te laten lopen voor het sociale netwerk, maar tot op heden heeft Google+ wel een hoop leden, maar niet veel actieve gebruikers. Het is enorm moeilijk om succesvol te zijn als sociaal netwerk, Apple overweegt nu dezelfde weg te gaan bewandelen.

In het verleden heeft Apple al eerder een poging gedaan met een sociaal netwerk genaamd Ping, dat was echter geen succes.