1 min

Microsoft heeft op Twitter laten weten dat de nieuwe Project Spartan-browser in de toekomst ook ondersteuning krijgt voor extensies. Hierdoor wordt het mogelijk voor externe ontwikkelaars om toepassingen te bouwen in en rond de browser.

Het gerucht deed al langer de ronde dat Microsoft extensies zou gaan ondersteunen vanaf Windows 10. In eerste instantie deed dat gerucht de ronde over de volgende versie van Internet Explorer, maar nu Microsoft met een compleet nieuwe browser komt is het logisch dat de extensies daarvoor beschikbaar gaan komen.

De nieuwe browser van Microsoft is op dit moment alleen pas getoond in een presentatie en maakt nog geen onderdeel uit van het Insider-programma. Wanneer de browser wordt toegevoegd aan het Insider-programma is nog niet bekendgemaakt. Wat wel vast staat is dat bij de lancering van Windows 10 de nieuwe Project Spartan-browser zal worden meegeleverd, de vraag is nog even of er dan al ondersteuning in zit voor extensies, de verwachting is van wel.

Er gaan zelfs geruchten dat de Spartan-browser ondersteuning zal bieden voor Chrome-extensies, maar dat ligt weer niet erg voor de hand. Zeker gezien het feit dat Microsoft echt toekomst ziet in deze nieuwe browser en niet zozeer in Internet Explorer, dat valt op te maken uit het feit dat Internet Explorer geen ondersteuning krijgt voor Cortana en Project Spartan wel. Cortana is de persoonlijke spraakassistent van Microsoft, wat Siri is voor de iPhone.