‘IBM zou livestreamplatform Ustream willen overnemen’

IBM is in gesprek met Ustream om het hele platform over te nemen, IBM zou 130 miljoen dollar willen betalen voor de dienst. Of de bedrijven ook tot een akkoord gaan komen is nog onduidelijk.

IBM en Ustream werken al geruime tijd samen om het cloudplatform van IBM te voorzien van videotechnologie. Kennelijk is dat zo goed bevallen bij IBM dat het nu UStream willen overnemen om de technologie echt binnenboord te halen en te houden.

Het grote publiek kent Ustream van het livestreamplatform waarmee het mogelijk is op elk moment een eigen livestream op te zetten en te delen met de wereld. Of dat platform blijft bestaan na een eventuele overname door IBM is onduidelijk. Inmiddels bieden verschillende andere diensten waaronder; Facebook, Twitter en YouTube ook livestream mogelijkheden. Op dit moment is UStream nog het grootste livestreaming maar de vraag is voor hoelang nog.

In het verleden wist Ustream al 50 miljoen dollar aan investeringen op te halen. Inmiddels dateert de laatste investeringsronde alweer uit 2011.