1 min

Twitter heeft op zijn blog de balans opgemaakt van het Bug Bounty-programma over de afgelopen twee jaar en laat weten dat het bedrijf 322.420 dollar heeft uitgekeerd aan ontwikkelaars en beveiligingsexperts. Daarmee is Twitter van mening dat het programma zeer succesvol is.

Twitter heeft in de twee jaar dat het programma nu bestaat meer dan 5000 bugmeldingen (5171) ontvangen van 1662 verschillende personen. Deze personen lopen uiteen van beveiligingsexperts tot ontwikkelaars. Vorig jaar wist een van deze expert zoveel bugs bij Twitter te meldden dat hij 54.000 dollar kreeg uitgekeerd Gemiddeld betaald Twitter zo’n 835 dollar per bugmelding.

Het programma begint het bedrijf overigens ook welk kwartaal meer geld te kosten, want steeds meer beveiligingsexperts duiken in Twitter en vinden problemen in de software. Zo werd er het afgelopen kwartaal 80.000 dollar uitgekeerd.

Doordat Twitter dit programma in het leven heeft geroepen is de software van het bedrijf er flink wat veiliger op geworden. Ook andere techgiganten zoals Facebook, Google en Microsoft hebben voor bepaalde producten ook een dergelijk programma. Eigenlijk zou elk groot IT-bedrijf zo’n programma moeten starten.