1 min

Tags in dit artikel

,

Intel heeft de Duitse startup MAVinci opgekocht voor een onbekende prijs. Het bedrijfje maakt software voor drones en heeft volgens Intels hoofd van dronezaken, Anil Nanduri, de “beste software vluchtplanning”. De aankoop past bij eerdere aankopen van Intel om een voet aan de grond te krijgen in de dronemarkt.

Waar Intel langzaam geld inlevert op het gebied van standaard processoren, ziet het veel kansen in onder meer het internet of things en dus ook drones. Daarvoor kocht het bedrijf enige tijd geleden nog Ascending Technologies op, dat kunstmatige intelligentie ontwikkelde die ervoor zorgt dat drones in de lucht elkaar vermijden en dus niet in botsing komen met elkaar.

Intel gelooft in deze markt en wil marktleider worden. Nanduri zegt dat Intel zichzelf in een positie probeert te wurmen, vanuit waar het de rekenkracht, sensoren, software voor communicatie en cloud-integratie kan leveren. Met deze aankoop heeft Intel de nodige kennis in huis om specifieke vluchtplannen te maken.

MAVinci heeft op moment van aankoop 20 medewerkers, die allen door kunnen gaan met hun werk. Het bedrijfje wordt geïntegreerd in de New Technology Group binnen Intel en rapporteert direct aan de UAV Segment Group waar Nanduri de leiding over heeft.