Stay tuned, abonneer!

Eindelijk is het zover, Linux voor de PS2 is ook in Europa verkrijgbaar! In het pakket vinden we een harde schijf met een capiciteit van 40 GB, usb-aansluiting, monitorkabel, ethernet module en software. Mocht je geinsterreseerd zijn in dit pakket dan is het online te bestellen voor 249.- euro. Het product zal niet in de winkel te vinden zijn omdat Sony de PS20bezitters niet in de verwarring wilt brengen.

Het Japanse bedrijf beschouwt de Linux-kit dan ook als een nicheproduct. "Door het te distribueren via een website hopen we verwarring te vermijden over wat het is en voor wie het is bedoeld", deelt Sony mee. "Zo voorkomen we teleurstelling bij klanten die het pakket per ongeluk kopen." Tot de doelgroep behoren programmeurs en Linux-ontwikkelaars, liefst met wat ervaring in het open-bron besturingssysteem, valt op de verkoopsite te lezen.

De software wordt geleverd op twee dvd’s. Die zijn per regio gecodeerd; Amerikaanse kits zullen dus niet met Europese PS2’s overweg kunnen. Het pakket bevat ook een US-QWERTY toetsenbord, maar valt door elk usb-compatibel toetsenbord te vervangen. Geïnteresseerden moeten ook beschikken over een geheugenkaart van 8 MB.