1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het Franse mediaconcern Vivendi Universal is uit het internetportaal Vizzavi gestapt. De Britse partner Vodafone neemt voor 142,7 miljoen euro 50 procent van de aandelen over.

Vodafone bezit daardoor 100 procent van de aandelen Vizzavi, met uitzondering van Vizzavi France, waarvan Vivendi volledig eigenaar wordt. Vodafone, ’s werelds grootste aanbieder van mobiele telefonie, zal de activiteiten van Vizzavi integreren zijn andere multimedia-activiteiten. Of Vizzavi als internetportaal blijft bestaan is onduidelijk.

Vodafone en Vivendi hebben meer dan 1 miljard euro in het project gestoken, maar Vizzavi heeft zich tot dusver niet kunnen ontwikkelen tot een belangrijk medium voor gebruikers van mobiele telefoons. De afgelopen weken werd druk gespeculeerd over het stopzetten van de activiteiten. De verbreking van de samenwerking tussen Vodafone en Vivendi, dat Vizzavi van content voorziet, duidt daar ook op.

Herschikking
Vivendi is druk bezig met een herschikking van zijn activiteiten. Dit is bittere noodzaak door de penibele financiële situatie van het concern. De komende twee jaar wil Vivendi voor 10 miljard euro aan activa afstoten.

Volgens de kranten The Wall Street Journal en de Financieel Economische Tijd is de mediareus ook uit op verkoop van Canal+ in de Benelux. De Belgische bedrijven Belgacom en Telenet zouden belangstelling hebben.