2min

Tags in dit artikel

, , ,

Legend QDI introduceert de KuDoz 7X-6A, een nieuw mainboard
voor AMD-processoren dat het nieuwste DDR400-geheugen en een reeks andere nieuwe technologieën ondersteunt. De ondersteuning van het DDR400-geheugen (waarmee de transmissiesnelheid van het geheugen 400 MHz bedraagt) wordt bereikt door gebruik te maken van de VIA KT400-chipset. De KuDoz 7X-6A biedt een bandbreedte van 3,2 GB/s – evenveel als via PC800 RDRAM – en ondersteunt een maximaal geheugen van 3G. Het mainboard biedt zes USB 2.0 interfaces, zes PCI-slots, een CNR-slot, een AGP-slot en het ATX-bord. Door de ondersteuning van AGP 8X bedraagt de bandbreedte tussen de grafische kaart en het mainboard 2,1 GB/s; twee maal zoveel als bij AGP 4X. Met 5.1 kanaals en SPDIF-output kan de consument genieten van betere geluidseffecten.

Het KuDoz 7X-6A-mainboard is uitgerust met een aantal nuttige technologieën van QDI, waarvan de CPU Triple Protection favoriet is bij de
meest enthousiaste gebruikers van het AMD-platform. Dit nieuwe mainboard is een van de eerste Socket A-mainboards die deze technologie ondersteunt. De CPU Triple Protection-technologie betekent een enorme vooruitgang voor fanatieke PC-gebruikers die hun AMD-processor willen overklokken. Normaal gesproken veroorzaakt overklokken veel extra hitteproductie, waardoor de CPU kan verbranden. QDI’s unieke CPU Triple Protection beschermt de CPU tegen oververhitting door eerst een waarschuwingsgeluid af te geven, vervolgens het CPU-voltage automatisch te verlagen en – in noodgevallen – de computer automatisch af te sluiten door middel van een speciaal ontworpen BIOS en hardware. Door deze en andere innovatieve technologieën van QDI – zoals StepEasy II en het optionele CPU Voltage Adjustability – wordt overklokken vergemakkelijkt.

QDI-mainboards genieten een goede reputatie in Europa. De nieuwe Legend QDI KuDoz 7X-6A heeft reeds de aandacht getrokken op de internationale markt met het debuut op de bekende hardware website Tom’s Hardware Guide met de eerste blik op een DDR400 wereldwijd en ontving van de site lovend commentaar voor het originele ontwerp.