1 min

Tags in dit artikel

Het Nederlandse Jet-Stream gaat haar unieke kennis delen en lanceert diverse initiatieven ter professionalisering van de streaming media sector.

MainStream Publishing Taskforce
Jet-Stream is met diverse Nederlandse en internationale organisaties een samenwerking aangegaan om vrijblijvende standaarden op te stellen voor het publiceren van audio en video op het Internet. Deze standaardisering is niet alleen noodzakelijk om webpublishers, videoproducenten, streaming specialisten en software-ontwikkelaars goed samen te laten werken, ook voor grotere organisaties zoals universiteiten, omroepen, overheden en corporates zijn deze normen een voorwaarde voor toepassing van video in hun intranetten en websites.

MainStream Open Source Streaming Community
Deze vrij toegankelijke community ontwikkelt streaming-platform onafhankelijke software, waaronder beheersoftware voor encoders en servers, log tools, analyzers en publishing modules voor Content Management Systemen. Jet-Stream nodigt streaming- en internet professionals uit zich aan te melden om mee te ontwikkelen. Deze community kan zich nu al verheugen op een brede ondersteuning van ondermeer universiteiten, multimedia producenten, applicatie ontwikkelaars en streaming media specialisten.

MainStream Server Community
Jet-Stream gaat haar innovatieve kennis delen met Nederlandse publieke en regionale omroepen, universiteiten, overheden en non-profit organisaties. Middels een besloten community stelt Jet-Stream haar kennis beschikbaar zodat alle deelnemende partijen zelf Jet-Stream servers kunnen bouwen en beheren, en onderling kennis kunnen uitwisselen, waardoor dit unieke platform een nog bredere ondersteuning kan bieden en snellere ontwikkeling doormaakt. Diverse partijen hebben inmiddels deelname toegezegd of zeer enthousiast op dit initiatief gereageerd. Jet-Stream nodigt iedere andere in streaming media geïnteresseerde organisatie van harte uit zich ook aan te melden.