1 min

Met het uitreiken van de eerste e-CD aan de Israëlische zangeres Noa hebben Strawberries en Universal Music de aftrap genomen voor een langdurige samenwerking op het gebied van de realisatie van enhanced CD’s. De nieuwe CD van Noa, die 2 september uitgekomen is bevat als extra content een biografie van de artieste, een uitleg van Noa over de verschillende nummers op de CD en een fotogalerie met onder andere live foto’s. De e-CD kan naast de audiotracks dus een veelheid aan andere informatie bevatten zoals songteksten, biografieën, videoclips en software, welke allemaal met de PC kunnen worden bekeken. Dat het enhanced gedeelte daarnaast bovendien een extra drempel vormt tegen kopiëren is mooi meegenomen.

In opdracht van Universal Music ontwikkelde Strawberries een productielijn waarmee in kort tijdsbestek muziek CD’s verrijkt kunnen worden met informatie die op de PC bekeken kan worden. Gedacht kan worden aan songteksten, videoclips, software, foto’s etcetera.

Universal Music, ’s werelds grootste platenmaatschappij, biedt de extra informatie aan de consument, zonder dat de prijs voor de betreffende CD omhoog gaat. Op deze manier wil Universal Music de fans belonen voor het kopen van de CD. De informatie die op de CD aan de consument geboden wordt is namelijk niet via KaZaa of andere downloadplatforms te verkrijgen.