2min

Tags in dit artikel

, ,

Een jaar na de introductie van de eerste Audigy-serie komt Creative nu met de Audigy2-serie. Met de komst van deze nieuwe range geluidskaarten heeft Creative zichzelf een eerzuchtig doel gesteld: het plaatsen van een nieuwe standaard voor geluid op PC’s.

Om dit doel te bereiken ondersteund de Sound Blaster Audigy 2 bijvoorbeeld DVD-audio in een Advanced Resolution tot maximaal 24 bit/192 Kilohertz. Dit is vooral interessant voor bezitters van een DVD-ROM.

Enkele interessante weetjes over de Audigy2 zijn:
– De kaart bereikt een signaal-ruisafstand van 186 decibel.
– De kaart kan muziek opnemen in 24 bit en 96 kilohertz.
– De kaart heeft een THX-certificering voor 6.1-Surround-Sound in Dolby Digital EX-films.

Aan het optimaliseren van muziekstukken heeft Creative ook gedacht. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een nieuwe generatie van de "Creative Mediasource Player". De "Creative Mediasource Player" is voorzien van een nieuwe en handigere interface en biedt volgens Creative een aantal interessante features voor MP3 en WMA. Tot deze features behoren:

SVM (Smart Volume Management): deze past verschillen tussen het geluidsniveau van muziekstukken automatisch aan zonder dat daarvoor manuele instellingen nodig zijn.

De Auto-Clean: zorgt ervoor dat geruis en klikken in MP3- en WMA-bestanden probleemloos verwijderd kumnen worden.. CMSS 3D (Creative Multi Speaker Surround) zorgt voor stereogeluid in 6.1-Surround-Sound bij zowel MP3 als internet radio. Modules voor Internet radio en het converteren van zowel MP3 als WMA zijn volledig geintegreerd.

Van de Audigy2 zullen eind oktober twee versies op de markt komen: de Sound Blaster Audigy 2 en de Sound Blaster Audigy 2 Platinum. De Sound Blaster Audigy 2 heeft een adviesverkoopprijs van 159 Euro terwijl de Audigy2 Platinum voor 249 Euro van eigenaar zal verwisselen.