2min

Tags in dit artikel

, ,

Thrustmaster, de bekende designer en ontwikkelaar van race- accessoires, en Ferrari, de regerend wereldkampioen in de Formule 1, kondigen met trots de verlenging aan van hun wereldwijd licentieovereenkomst.

De partners zijn overeen gekomen de licentie te verbreden en nieuwe Ferrari accessoires te gaan ontwikkelen. Het logo en de naam van Ferrari zullen zichtbaar zijn op de range van Thrustmaster race-sturen, maar ook op de andere producten zoals gamepads en geheugenkaarten. Sinds 1999 bestaat er een sterk en hecht samenwerkingsbestand tussen Thrustmaster en Ferrari, dat nu wederom een nieuwe dimensie krijgt.

"We zijn erg blij de samenwerking voort te kunnen zetten met dit prestigieuze en winnende merk", zegt Jean-Michel Detoc, General Manager van Thrustmaster. "Deze vernieuwde licentie maakt het voor Thrustmaster mogelijk produkten van hoge kwaliteit te ontwikkelen zoals het F1-stuur en de GT replica sturen om hiermee de meest realistische sensaties in spellen te kunnen bieden. Het overweldigende succes van Ferrari in vergelijking met de concurrentie bewijst dat de oneindige zoektocht naar innovatie en perfectie altijd beloond wordt. Deze wilskracht heeft er ook voor gezorgd dat Thrustmaster de nummer 1 is in vele landen op het gebied van PC- en console racesturen.

"Ferrari is verheugd met de vernieuwde licentieovereenkomst die zij met Thrustmaster, het merk dat Ferrari geïntroduceerd heeft in de videogame wereld, bij racegame fans en families over de gehele wereld, aan is gegaan, aldus Alberto Crippa, de General Manager van de Ferrari Licensing & Merchandising Afdeling. "Daarom zijn wij dan ook erg blij dat we het samenwerkingsverband kunnen voortzetten en uitbreiden om zo tot nieuwe producten voor alle consoles te komen".

Dankzij dit succesvolle samenwerkingsverband zal het F1 Force Feedback racestuur, een exacte replica van het winnende Ferrari Formule 1 stuur, in oktober gelanceerd worden. Dit stuur staat hoog op de verlanglijst binnen de games wereld, uiteraard met extra nadruk op de Formule 1 fans.

Andere, door Ferrari gelicenseerde sturen zullen gelanceerd worden om te voldoen aan de vraag naar innovatieve en stijlvol ontworpen producten. Voor de beginner tot en met de expert en met de goedkeuring van Ferrari bieden de 360 Spider-, de Universal Challenge-, en de 360 Modena Force GT- range het nieuwste op games gebied en interactiviteit.

Naast de momenteel beschikbare Scuderia gamepad voor de PlayStation, en de 360 Modena gamepads voor de Xbox en PlayStation, zal Thrustmaster andere gamecontrollers, geheugenkaarten en draadloze oplossingen gaan lanceren, waardoor de Ferrari range bereikbaar wordt voor een grotere groep gamers.

Het samenwerkingsverband tussen Thrustmaster en Ferrari heeft gamers wereldwijd het beste van de beide merken geboden in de afgelopen drie jaar. De komende jaren beloven zelfs nog meer sensatie te gaan bieden.