1 min

Tags in dit artikel

,

Sony heeft haar eerste PDA’s op basis van het Palm OS versie 5 uitgebracht. Hiermee is Sony nog eerder met Palm OS 5 op de markt dan Palm, de makers van dit bedrijfssysteem, zelf. Dankzij de verbeterde multimedia-functionaliteit van het Palm OS 5 ondersteunen de nieuwe Clie’s onder andere Wireless-LAN.

Het hart van zowel de "PEG-NX60" als de "PEG-NX70V" wordt gevormd door een 200 MHz "PXA250"Xscale-processor van Intel. Beiden hebben 16 Mb RAM en 16 Mb ROM, een Compact-Flash slot voor een Wireless-LAN-Adapter en een "Memory-Stick"slot. De openklapbare behuizing herbergt een 3,8 inch kleurenscherm en een toetsenbord. Ook hebben beiden een geïntegreerde microfoon.

De "PEG-NX70V" beschikt verder over een digitale camera waarmee zowel foto’s als video kan worden opgenomen. Op de meegeleverde 128 Mb Memory Stick kan tot 240 minuten audio worden opgeslagen. Dit gebeurt in het huiseigen ATRAC3-formaat. Wordt gekozen voor het MP3-formaat, dan kan maximaal 170 minuten aan audio worden opgeslagen. De Memory Stick kan 6000 in JPEG-formaat opgeslagen afbeeldingen bevatten of 120 minuten aan video.

De PDA’s komen in november op de markt en gaan tussen de 500 en 600 dollar kosten.