1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Een groep wetenschappers zijn bezig met een peer-to-peer netwerk aan het maken, dit in opdracht van de Amerikaanse Overheid. Dit peer-to-peer netwerk moet bestand zijn tegen Denial of Service Aanvallen (Dos Attacks). De huidige p2p netwerken, zoals Kazaa en Gnutella, zijn hier niet tegen bestand en daarom zijn voor de overheid niet geschikt.

Het netwerk, Infrastructure for Resilient Internet Systems (IRIS) genaamd, zal volgens de wetenschappers stukken sneller gaan bij het zoeken en uitwisselen van gegevens.

De huidige p2p-netwerken hebben meestal 1 centrale computer waarmen dan inlogt, daarom zijn deze dan ook zo kwetsbaar. Bij DoS-attacks wordt de server met informatieaanvragen bestookt, waar naar deze zal bezwijken onder de druk. De wetenschappers zijn nu bezig met een netwerk waarbij meerdere computers dienst uit zullen maken, waardoor het moeilijker is om een DoS-attack te ontvangen.

In totaal zijn er 5 instituten mee bezig, waaronder het MIT en de universiteiten van Berkley en Californie, deze zullen de komende 5 jaar aan IRIS werken. Ze hebben van het National Science Foundation 12 miljoen dollar tot hun beschikking gekregen.