1 min

Tags in dit artikel

,

Microsoft zal volgens een aantal Amerikaanse analisten in 2003 al een tussenversie van Windows op de markt brengen om klanten die gebruik maken van Software Assurance tevreden te stellen. Deze Software Assurance is in 2001 door Microsoft ingevoerd en heeft een looptijd van drie jaar.

Mocht het voor 2004 aangekondigde bedrijfssysteem met de codenaam "Longhorn" vertraging oplopen, dan hebben deze klanten een "verzekering zonder passende dekking" afgesloten, zo zijn de analisten van mening. Ook de nieuwe licentievoorwaarden van Microsoft borduren voort op deze Software Assurance. In de driejarige looptijd van de Software Assurance hebben klanten recht op alle updates en bugfixes. En verschijnt er in die drie jaar een nieuwe versie van de desbetreffende software, dan hebben ze ook daar recht op.

Tom Bittman van Gartner en Rob Enderle van Giga Information zijn er beiden van overtuigd dat Microsoft de deadline voor "Longhorn" in 2004 niet zal halen en dat er daarom een tussenversie van Windows zal verschijnen. Doet Microsoft dit niet, dan zal zo’n vijfendertig procent van alle Amerikaanse klanten die een Software Assurance overeenkomst hebben afgesloten op z’n minst onplezierig verrast zijn.

Een woordvoerder van Microsoft is het niet eens met deze stelling. Hij is er van overtuigd dat er geen Windows-versie verschijnen zal die niet op de Roadmap van Microsoft staat. En "Longhorn" is de volgende Windows-versie op die routeplanner…