1 min

Tags in dit artikel

,

Na meerdere varianten van de linux-worm "Slapper" verscheen vorige week een nieuwe worm met de naam "Mighty" die zijn giftige pijlen richt op Linux-servers die werken met Apache. In een artikel op Newsfactor wordt de vraag gesteld of de heersende mening dat Linux een veiliger bedrijfssysteem is dan Windows nog wel geldig is.

Volgens Eric Hemmendinger van de Aberdeen Group is de veiligheid van een bedrijfssysteem afhankelijk van diens leeftijd. Zowel Linux als Windows zijn gewoonweg nog te jong om te kunnen concurreren met de traditionele Unix-systemen die al sinds tientallen jaren worden ontwikkeld.

Een ander probleem van Linux is volgens Hemmendinger dat dit bedrijfssysteem door geen enkele centrale instantie wordt gecontroleerd. Michael Rasmussen, IT-Security-Chef bij de Giga Information Group is van mening dat zowel OpenSource als ClosedSource met de zelfde veiligheidsproblemen kampen. Hij denkt wel dat de OpenSource-gemeenschap op dit moment de betere argumenten over veiligheid op tafel legt.