1 min

Tags in dit artikel

, ,

Tulip Computers (Tulip) biedt in samenwerking met Sure-online-data BV een optioneel af te sluiten verzekeringspakket aan de kopers van een nieuwe Tulip notebook. Met dit verzekeringspakket kunnen kopers de notebook tegen diefstal, hardwareschade en gegevensverlies verzekeren.

Steeds meer gebruikers kiezen voor mobiel werken en schaffen een mobiele pc zoals tablet-pc of notebook aan voor het dagelijkse werk. Notebooks en tablet-pc’s zijn kostbare investeringen voor zowel bedrijven als voor particulieren en bij normaal gebruik lopen deze dagelijks vele risico’s (vloeistoffen en valpartijen) waardoor ze defect kunnen raken. Hardwaredefecten zijn te herstellen en kostbare gegevens blijven hierbij meestal behouden, maar dataverlies door schijfcrashes of diefstal behoort ook tot de mogelijkheden en is veel vervelender dan materiële schade.

Volgens een onafhankelijk onderzoek, uitgevoerd door het Algemeen Dagblad, is het aantal notebook-diefstallen in 2002 met ruim 40% gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar. Er is dus meer dan genoeg reden om eens stil te staan bij de mogelijkheden van een speciale verzekering.