2min

Tags in dit artikel

, ,

Uit een onderzoek van NFO Trendbox blijkt dat steeds meer Nederlands gaan online bankieren. In de eerste helft van 2002 was dit nog 25 procent van de Nederlanders, nu is dat opgelopen tot maar liefst 31 procent. Dit komt neer op ongeveer 4 miljoen Nederlands die wel eens online gebankierd hebben. Van degenen die wel eens online bank zaken regelen doet 44 procent dit bij de Rabobank, 31 bij de Postbank en 25 bij de ABN AMRO. 16 procent bankiert zelfs bij meerdere banken via Internet.

Het onderzoek van NFO Trendbox wordt zeer serieus genomen, rede hiervoor is dat het al sinds 1995 loopt, en dat er nu al meer dan 38000 nederlands van 16 jaar of ouder ondervraagd zijn over het gebruik van het Internet.

Niet alleen het online bankieren maar ook het online winkelen is enorm toegenomen. Volgens NFO Trendbox heeft 25 procent van de Nederlanders in de afgelopen 12 maanden producten of diensten via internet besteld of gekocht. In 2001 was dit nog 15 procent.

Bij internetwinkelen wordt de creditcard door steeds meer mensen gebruikt. Van de Nederlanders heeft 8 procent in de afgelopen 3 maanden dit betaalmiddel voor online transacties gebruikt, een jaar geleden was dit vijf procent.

Donderdag presenteerde Thuiswinkel Organisatie al een rapport waaruit een toename van het winkelen op internet bleek. In de eerste helft van 2002 stegen de online aankopen in Nederland naar 445 miljoen euro, wat neerkomt op een stijging van 86 procent.