1 min

Tags in dit artikel

, ,

Visa International wil de Visa creditcards geschikt maken voor spraakherkenning. Samen met een Amerikaanse softwarefabrikant gaat Visa nu kijken hoe en of biometrie kan worden toegepast op het gebied van e-commerce, m-commerce en risicomanagement.

Visa neemt de ontwikkeling van standaarden voor zijn rekening en de ontwikkeling van enkele prototypes. De standaarden worden aangepast op de beschikbare software van Vocent Solutions, een fabrikant van spraakherkenningsoftware.

"Wij denken dat stemherkenning en -identificatie veelbelovende technologieën zijn", licht Georgann Scally, vice-president bij Visa, toe. "Vrijwel elke computer heeft een microfoon. Ook worden er mobiele telefoons gecombineerd met een pda, bijvoorbeeld voor m-commerce."

Visa kijkt zelf verder dan m-commerce en denkt al meer aan u-commerce (universal commerce). Scally acht het dan ook niet ondenkbaar dat Vocents technologie gebruikt kan worden bij online transacties. Stemherkenning kan dan aanvullend op of ter vervanging van wachtwoorden worden gebruikt om kopers te identificeren.

Vooralsnog blijft het echter bij testen. Momenteel implementeert Visa stemherkenningsoftware van Vocent, genaamd Voice Secure, binnen het eigen bedrijf. Hiermee moeten de vijfduizend werknemers netwerkwachtwoorden opnieuw kunnen instellen via Visa’s interne helpdesk.