1 min

Tags in dit artikel

, ,

Op dit moment werkt het Nederlandse Philips hard aan een nieuw type DVD-rewritable spelers. De opzet hierachter is dat ze willen dat deze spelers net zo populair gaan worden als de huidige generatie afspeelapparatuur. Normale DVD-spelers zijn enorm populair, rede hiervoor is de goede kwaliteit en de niet al te hoge prijs. Maar in een normale DVD-speler zijn geen DVD-RW’s af te spelen. Deze apparaten die dat wel ondersteunen zijn meteen weer 500 euro duurder.

Philips is nu druk bezig een nieuwe DVD-RW speler op de markt te brengen die alles ondersteund, een perfect beeld en geluid neer zet, en niet te veel zal kosten. Hierdoor zal er meer verkocht gaan worden waardoor de prijs nog lager kan komen te liggen.

Bovendien is de aankondiging een flinke steun in de rug voor de DVD+RW standaard, die het momenteel moet opnemen tegen het concurrerende formaat, DVD-RW ofwel het DVD Forum. Beide worden gevormd door groepen fabrikanten die zich hebben gecommitteerd aan een van beide standaarden. DVD+ heeft hierbij veel steun uit de computerwereld, maar is in de consumentenelektronica nog niet bijzonder sterk vertegenwoordigd.