2min

Tags in dit artikel

, , ,

BenQ introduceert twee nieuwe externe cd rewriters: de CRW 4012EU en de CRW 3210AI. Voor beide modellen geldt dat BenQ de nieuwste technologie heeft verpakt in een stijlvol exterieur. Ze zijn voorzien van een USB 2.0 interface ?die een bandbreedte van 480 Bps mogelijk maakt? waardoor schrijfsnelheden bereikt kunnen worden van 40x en 32x. Hierdoor behoren ze tot de snelste externe drives die momenteel verkrijgbaar zijn.

Eén blik op deze stijlvolle cd rewriters is genoeg om te zien dat ze met aandacht ontworpen zijn. Elegante styling gaat hand-in-hand met gebruiksgemak en technische perfectie. De drives beschikken over Auto Pilot, Collision Guard, Anti-Coaster en Seamless Link III, een door BenQ gepatenteerde technologie. Hierdoor is de gebruiker verzekerd van de hoogste betrouwbaarheid in schrijven en herschrijven. Met name Collision Guard is belangrijk voor externe cd rewriters, omdat het beschermt tegen onverwachte bewegingen tijdens het brandproces. Beide drives beschikken over flash memory, waardoor de firmware eenvoudig te upgraden is. Zo blijven deze cd rewriters up-to-date en zijn ze ook compatibel met toekomstige standaards en cd-media. Om ruimte te besparen, kunnen ze bovendien zowel horizontaal als verticaal gebruikt worden. BenQ levert de twee modellen met Ahead Nero Burning cd-rom.

CRW 4012EU
BenQ’s CRW 4012EU is dankzij zijn cool en trendy uiterlijk een echte eyecatcher. De stijlvolle oceaanblauwe kleur geeft de cd rewriter een modern uiterlijk. Perfect gezelschap voor een trendy Notebook dus! Het geringe gewicht en de compacte afmetingen maken van de CRW 4012EU een krachtig meeneemproduct. De warmteafvloeiing van de behuizing is één van de beste systemen van dit moment en draagt bij aan een betere
schrijfkwaliteit. Dankzij de analoge audio output kan de CRW 4012EU gebruikt worden als vaste cd speler. De cd rewriter heeft een schrijfsnelheid van 40x en een maximum leessnelheid van 48x. Verder beschikt het over 2 MB geheugen, een toegangstijd van 120 ms. en is de CRW 4012EU compatibel met Windows 98/ME/2000/XP. Uiteraard ondersteunt de drive alle huidige cd-formaten. De CRW 4012EU kost euro 195 (excl BTW).

CRW 3210AI
BenQ’s champagnekleurige CRW 3210AI is compact, stijlvol en daardoor zeer geschikt om mee te reizen. Het bevat veel van de eigenschappen van de4012EU: Seamless Link III, Collision Guard, opwaardeerbare flash memory, een Panel Play met analoge output voor het afspelen van cd’s en een verticale standaard. De CRW 3210AI heeft een schrijfsnelheid 32x en kan lezen met 40x (bij USB 2.0). De BenQ CRW 3210AI is verkrijgbaar voor euro 149 (excl BTW).