1 min

Tags in dit artikel

, ,

Acclaim Entertainment tekende eind oktober een exclusief contract met Sega om drie spellen van deze gamesontwikkelaar uit te geven. De overeenkomst betreft de spellen Virtua Tennis 2, Virtua Cop: Elite Edition en Sega Bass Fishing Duel, ontwikkeld voor de PS2. Virtua Cop: Elite Edition en Virtua Tennis worden deze maand gereleast, Sega Bass Fishing Duel verschijnt begin volgend jaar.

Eerstgenoemde spellen hebben een lange geschiedenis, zo verscheen Virtua Cop op de Sega Saturn in 1995 en Virtua Tennis op de Dreamcast in 2000. Beide spellen maakten hun debuut in arcades een jaar vóórdat zij op deze consoles verschenen en trokken vele fans. Virtua Cop is in 1996 voor de tweede maal gereleast als interactief spel en nu is er de derde versie, de Elite Edition voor de PS2: een shooter met vijftien stages en zes levels.

Virtua Tennis biedt gamers de gelegenheid te spelen met tennissers uit de top-zestien van de wereld en kunnen dat doen met vier mensen tegelijkertijd, bijvoorbeeld om (mixed-)doubles te spelen. Het spel Sega Bass Fishing Duel (eerder verschenen op de Dreamcast) speelt zich af op en rondom meren die de seizoenen real-life weerspiegelen. In alle weersomstandigheden vinden gamers zichzelf terug als hengelaar (naar keuze), maar het is geen makkie om een vis te vangen, gezien deze slimmer zijn dan voorheen en zij er alles aan doen om hun vrijheid te behouden.