1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Computer gigant Dell zal op 18 november aanstaande zijn eigen nieuwe handheldcomputers introduceren. Dit zal gebeuren op de Comdex computerbeurs in Las Vegas. Dell wil met deze nieuwe lading handheld’s de PDA markt wat opschudden. De Pocket PC-apparaten komen in twee uitvoeringen, voor 199 en 299 dollar. Dell noemt haar laag geprijsde handheldlijn Axim.

Over de specificaties van de nieuwe handhelds wil Dell officieel nog niets kwijt, maar via bronnen binnen de onderneming zijn de prijzen al uitgelekt. Ook op de website van Dell was gisteren het een en ander te vinden over de nieuwe handheld, maar die informatie is nu weer verdwenen.

Eerder deze maand lekten interne documenten van Dell naar het internet. Daaruit kon worden opgemaakt dat de nieuwe handhelds van Dell beschikken over Secure Digital en Compact Flash uitbreidingssloten. Het scherm is een 3,5 inch TFT en het apparaat is ook voorzien van een jog-dial. De Axim handheld van 199 dollar is voorzien van een 300 MHz Intel XScale processor, de versie van 299 dollar beschikt over een 400 MHz processor van hetzelfde type.