2min

Tags in dit artikel

, ,

Alcatel, de grootste telecomleverancier van de wereld en de snelst groeiende leverancier van GSM/GPRS/UMTS-netwerken, heeft vandaag de opening bekendgemaakt van het 3G Reality Centre voor de Benelux in Rijswijk. Dit centrum omvat het eerste volledige werkende 3G/UMTS systeem in de Benelux en is het jongste lid van Alcatel’s wereldwijde 3G Reality Centre Program.

Het 3G Reality Centre biedt Alcatel en haar partners, waaronder lokale dienstenaanbieders, een echte operationele omgeving voor het ontwikkelen en testen van geavanceerde mobiele toepassingen en data diensten op gebied van 3G/UMTS. Dergelijke centra zijn reeds operationeel in Kuala Lumpur, Lissabon, Malmö, Parijs, Shanghai, Taipei en nu dus ook in Rijswijk. Andere 3G Reality Centres zullen tegen eind 2002 operationeel worden in Stuttgart en Vimercate (Italië) dankzij 3G/UMTS pilot netwerken van Alcatel en in het eerste kwartaal 2003 volgen ook centra in Australië, Japan en Korea.

Het Alcatel 3G Reality Centre in Rijswijk biedt de telecom-industrie praktisch alles wat met 3G te maken heeft – van overdracht van de actuele kennis en de ontwikkeling van experts, tot innovatieve toepassingen en diensten. Bezoekers kunnen, zowel binnen als buiten, mobiele communicatie middels 3G/UMTS persoonlijk ervaren; gesprekken in circuit mode en data en videobeelden in packet mode in volledige overeenstemming met de internationale UMTS 3GPP standaarden. Deze persoonlijke ervaringen breiden zich uit tot internationale videofonie-gesprekken tussen twee mobiele 3G-telefoons, websurfen, toegang tot on-line informatie, het downloaden en bekijken van videostreams en zelfs tot het ontvangen en bekijken van live videobeelden.