1 min

Tags in dit artikel

, ,

"Only the paranoid survive" is een bekend spreekwoord uit het Internet tijdperk. Steeds meer mensen gebruiken het Internet om betalingen te doen, bankzaken te regelen of gevoelige informatie aan te vragen. Toch blijkt keer op keer dat dit niet zonder risico is. De toename in computercriminaliteit houdt gelijke tred met de stijging van het aantal internetgebruikers. In de Verenigde Staten is al een speciale werkgroep opgericht om de president te adviseren over cybersecurity, en in Europa worden verschillende soortgelijke projecten gestart.

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat online privacy en de beveiliging van persoonlijke gegevens zoals PIN codes en wachtwoorden ook door consumenten en bedrijven als uitermate belangrijk wordt gezien. Er wordt dan ook hard gewerkt om het internet veiliger te maken.

Een belangrijke stap hierin is de introductie van de eerste speciaal beveiligde thuis-PC ter wereld, de Packard Bell Secure PC. De Secure PC is ontstaan uit een samenwerking van Packard-Bell met het Amerikaanse bedrijf Wave Systems. Het verschil met gewone PC’s zit onder andere in de TrustEdge® smart card reader van Wave Systems. Via dit systeem kunnen computergebruikers hun persoonlijke informatie, zoals credit card nummers, PIN codes en wachtwoorden, opslaan en beveiligen met een persoonlijke smart card. Naast de smart card reader biedt de Secure PC ook beveiligde email, encryptie van bestanden en de mogelijkheid beveiligd te winkelen via het internet.