2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Plasmon kondigt vandaag aan dat het van plan is de nieuwe werkende prototypes van de nieuwe 30GB Ultra Density Optical (UDO) drives en media voor het eerst te demonstreren tijdens de Comdex. Comdex is de grootste IT-handelstentoonstelling ter wereld en wordt van 18 tot 21 november 2002 in Las Vegas (Verenigde Staten) gehouden. Plasmon’s UDO ontwikkelingsprogramma verloopt volgens plan en UDO verkeert in een uitstekende positie om de toonaangevende technologie te worden voor toekomstige professionele optische opslagoplossingen.

UDO is de eerste, op blauw violet laser gebaseerde, optische disk drive ter wereld die is ontwikkeld voor de markt van professionele dataopslag en biedt een combinatie van de prestaties van de 5.25-inch MO, de duurzaamheid van 12-inch TrueWORM en de kosteneffectiviteit van DVD oplossingen.

UDO maakt gebruik van 405nm blauw violet lasers en phase change technologie zoals gebruikt in Blu-Ray DVD producten. De afmetingen van de UDO media cartridges zijn identiek aan die van de huidige 5.25-inch MO. Daardoor zijn ze compatibel met bestaande 5.25-inch G-series bibliotheeksystemen. Zowel WORM als herschrijfbare media zullen in het nieuwe formaat beschikbaar zijn. De eerste generatie van dit product biedt een capaciteit van 30GB en een hoge doorvoersnelheid voor gegevens tot 8MB/s. Toekomstige productgeneraties zullen beschikken over een grotere capaciteit van 60GB en 120GB. Bovendien wordt voor alle producten een achterwaartse leescompatibiliteit gegarandeerd. Voorbeelden van de doelmarkten zijn archivering, document-imaging, call centers, e-mail archivering, GIS, gezondheidszorg, telecommunicatie, het bankwezen, het verzekeringswezen, de wetgeving en de overheid.