1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

AMD, leverancier van onder meer Flash Memory en PC Processoren, maakt bekend dat het Italiaanse Ministerie van Financiën ruim 30.000 PC’s heeft besteld op basis van de AMD Athlon XP processor. De computers zijn ingekocht door het departement Consip, verantwoordelijk voor de centrale inkoop van goederen en diensten en zijn bedoeld voor zowel lokale als centrale overheidsinstanties in heel Italië. Dit is de derde keer Consip kiest voor AMD-systemen naar aanleiding van een tender uitgeschreven door de Italiaanse overheid.

“IT-investeringen door de overheid zijn per definitie gericht op het verkrijgen van ‘value for money’ op zowel lange als korte termijn. De prijs is belangrijk, maar ook het verlagen van de Total Cost of Ownership en het beschermen van de technologische investering”, zegt Brian Gammage, principal analyst van Gartner Research. “Daarom zijn prestatie, stabiliteit en betrouwbaarheid de belangrijkste overwegingen bij IT-investeringen in deze sector.”

Computerfabrikant CDC voorziet Consip van de ruim 30.000 computers met de Athlon XP 1800+ processoren. Eerder dit jaar leverde CDC al 60.000 computers met AMD Duron-processoren aan het Italiaanse Ministerie van Werkgelegenheid, ten behoeve van een grootschalig onderwijsprogramma.