1 min

Tags in dit artikel

, ,

Hewlett Packard introduceert volgende week twee nieuwe iPaqs. HP gaat de directe concurrentie aan met Dell, door een instapmodel te bieden van 299 dollar. Dell kondigde eerder al een introductie van twee goedkope handhelds aan. De excacte invoeringsdatum van de low end Ipaq is nog niet helemaal bekend. Naast het instapmodel komt HP ook met een luxe mode dat met vingerafdruk identificatie werk en zowel wireless Lan als Bluetooth aan boord zal gaan hebben.

Het instapmodel zal als de “iPaq Pocket PC h1910” door het leven gaan en is straks in de Verenigde Staten te koop voor 299 dollar. De goedkoopste Pocket PC van Dell kost echter 199 dollar. HP stelt dat haar product kleiner en lichter is, maar deze is wel voorzien van de langzamere 200 MHz Intel processor. De goedkoopste Dell-handheld beschikt over een 300 MHz processor.

De duurdere nieuwe iPaq, de Pocket PC h5450, is naast de genoemde draadloze mogelijkheden ook voorzien van een extra sterke infraroodzender zodat het apparaat ook als afstandsbediening is te gebruiken. Dit model heeft dan ook een prijs van 699 dollar. Deze luxe nieuwe iPaq is vanaf volgende week wereldwijd verkrijgbaar.