1 min

Tags in dit artikel

,

Dell begint na pc’s en notebooks ook met het maken van randappatuur. Het eerste resultaat hiervan is de Dell 3100MP. Deze piepkleine beamer heeft een omvang van 22,5×17,5×6,5 cm en weegt ca. 1,6 kg. Hij wordt geleverd met een robuuste tas, afstandsbediening en alle mogelijke aansluit- en verloopkabels die je maar kunt wensen. Op de behuizing bevinden zich enkele knopjes voor basis beeld- en geluidsinstellingen. Alle geavanceerde instellingen zijn met de meegeleverde afstandsbediening bereikbaar en af te lezen via het on-screenmenu. De afstandsbediening heeft een laserpointer en kan de muisbediening overnemen en het geluidsvolume regelen.

De DLP-projector (digital light processor) ondersteunt een resolutie van 1024×768 (XGA) tot maximaal 1600×1200 (UXGA) en kan 16-bitkleuren weergeven. Met een lichtopbrengst van 1050 ANSI lumens tovert de 3100MP een helder en vooral erg scherp beeld op projectiescherm of witte achtergrond.
Met de 3100MP heeft Dell een goede ultramobiele beamer in zijn assortiment. Een klein minpuntje is de geluidsproductie van de razendsnel draaiende ventilator, maar hier hebben meer beamers last van. Vooral in kleine ruimtes kan dit hinderlijk zijn. Drie grote pluspunten van de 3100MP zijn de compleetheid, hoge resolutie en scherpte van het beeld en vooral de mobiliteit.