1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Processorfabrikant AMD heeft tijdens Comdex bekendgemaakt dat de nieuwe generatie processoren voor desktop- en mobiele gebruikers, die eerder onder de codenaam ‘Clawhammer’ bekend was, ‘AMD Athlon 64’ gaat heten. De nieuwe processor zal de eerste en enige 64-bit, x86 PC-processor worden voor desktop en mobiel gebruik.

Desktops en notebooks met de nieuwe processor zijn in staat om tegelijkertijd 64-bit en 32-bit applicaties te draaien, zonder af te doen aan de prestaties. De nieuwe processor komt ook tegemoet aan de eisen van desktop- en notebookgebruikers om applicaties sneller op te starten en meerdere taken tegelijk uit te kunnen voeren.

"De ‘AMD Athlon 64’-merknaam bouwt voort op de bekendheid en reputatie van de AMD Athlon-processor en refereert tegelijkertijd aan de 64-bit mogelijkheden van de processor", zegt Ed Ellet, Vice President AMD Computation Products Group. Ontwikkelingen in de markt zorgen voor een toename van de vraag naar 64-bit. Zo worden er steeds zwaardere, data-intensieve applicaties gebruikt en is er een explosieve groei van data die wordt verzameld, geanalyseerd, opgeslagen en beheerd. Daarnaast daalt de prijs van opslagapparatuur.