HP lanceert de nieuwe iPAQ Pocket PC h5450, het eerste apparaat met geïntegreerde technologie voor draadloze netwerken, vingerafdrukidentificatie, Bluetooth, verwisselbare batterij en universele afstandsbediening. Deze nieuwe iPAQ Pocket PC biedt professionele gebruikers optimale veiligheid en functionaliteit in één apparaat. De iPAQ h5450 zal medio januari in Nederland op de markt komen.

De iPAQ Pocket PC h5450 is de eerste Pocket PC die door de gebruiker beveiligd kan worden met behulp van biometrische technologie. De nieuwe vingerafdrukscanner van de h5450 zorgt ervoor dat de gegevens op het apparaat volledig beveiligd zijn tegen toegang door onbevoegden. Het scannen en registreren van de vingerafdruk werkt zeer snel en eenvoudig, zodat legitieme gebruikers gemakkelijk toegang krijgen tot het apparaat.

De uitgebreide iPAQ Pocket PC h5450 is ontwikkeld met het oog op de veeleisende professional en is de meest veelzijdige en veilige Pocket PC van dit moment. Het is een compleet kantoor in vestzakformaat met geïntegreerde, draadloze netwerkconnectiviteit en Bluetooth. De iPAQ h5450 beschikt tevens over een verwisselbare oplaadbare batterij, zodat gebruikers onderweg kunnen overschakelen op een andere batterij.

Dankzij snelle, draadloze netwerktechnologie biedt de iPAQ Pocket PC h5450 toegang tot informatie via bedrijfsnetwerken of via een WLAN ‘hotspot’ gebied (bijvoorbeeld op luchthavens, in hotels, etc.). Daarnaast kan de iPAQ h5450 draadloos communiceren met een mobiele telefoon met Bluetooth, zodat ook op afstand belangrijke informatie opgevraagd kan worden.

De iPAQ Pocket PC h5450 bouwt voort op het succes van eerdere iPAQ-modellen, met een verscheidenheid aan geïntegreerde toepassingen en oplossingen. Hiertoe behoren onder andere iPAQ File Store en de iPAQ Backup Utility voor het veiligstellen van gegevens, en de universele afstandsbedieningstoepassing Nevo.