2min

Tags in dit artikel

, , , ,

TDK Systems is één van de eerste Europese onafhankelijke hardware leveranciers die Microsoft’s Bluetooth software integreert in haar bestaande productaanbod. Deze aankondiging volgt op Microsoft’s aankondiging van Bluetooth ondersteuning in Windows XP.

Wireless specialist TDK Systems zal Microsoft’s Bluetooth software gaan aanbieden in haar ‘go blue’ serie van Bluetooth hardware-oplossingen, waaronder USB- en PC Card apparatuur. Dit zorgt ervoor dat organisaties, die gestandaardiseerd hebben op Microsoft, apparaten snel en eenvoudig draadloos kunnen maken.

Deze strategische samenwerking komt voort uit TDK Systems’ langdurige betrokkenheid bij Microsoft. De Bluetooth productlijn ‘go blue’ is gebruikt als benchmark bij het testen van de hardware interoperabiliteit.

Microsoft’s software maakt het mogelijk om randapparatuur, zoals toetsenborden, muizen en game-apparatuur zonder kabels te verbinden met de PC. De PC Card en USB adapter van TDK Systems zorgen ervoor dat PC’s draadloos verbonden kunnen worden met verschillende applicaties door gebruik te maken van Bluetooth.

"De kabelvervangende Windows XP Bluetooth technologie heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de marktacceptatie van Bluetooth en is één van de eerste stappen in het benutten van de vele mogelijkheden die Bluetooth biedt," zei Dr. Michael W. Foley, wireless architect van Microsoft Corp. "We werken al geruime tijd samen met TDK Systems om ervoor te zorgen dat ons Bluetooth protocol stack met zoveel mogelijk producten kan communiceren. We zijn zeer verheugd dat TDK onze Bluetooth functionaliteit toe wil gaan passen in hun eigen succesvolle productlijn."

"Microsoft’s Bluetooth ondersteuning zal een grote bijdrage leveren aan de ontwikkeling en het gebruik van draadloze technologieën," zei Nick Hunn, managing director van TDK Systems. "Doordat we al eerder hebben samengewerkt met Microsoft zijn we in het voordeel. Daarnaast weten we dat onze producten al hun goedkeuring hebben, en ze de noodzakelijke testen hebben doorstaan. Dat betekent dat we in staat zijn deze producten sneller dan andere fabrikanten aan de gebruikers aan te bieden."

Gebruikers kunnen de software direct verkrijgen door zich te laten registeren op de website van TDK Systems: http://www.tdksystems.com De software zal vanaf eind november verkrijgbaar zijn.