1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het was allemaal al mogelijk via de wel bekende tv kaarten. Tv kijken en video en audio bestanden afspelen rechtstreeks van de tv. Dit zal binnenkort wireless mogelijk gemaakt gaan worden door Philips. Philips heeft namelijk een apparaat ontwikkeld die van de 802.11b- standaard oftewel WiFi-, technologie gebruik maakt.

Het Wireless Home AV Platform werd deze week gedemonstreerd op de Comdex in Las Vegas. Het van oorsprong Brabantse bedrijf is niet de eerste die nadenkt over het verbinden van stereo, tv en pc, maar eerdere concrete pogingen in deze richting faalden jammerlijk. De lijst van investeerders in soortgelijke initiatieven is indrukwekkend, met namen als Intel, Microsoft, HP en Dell.

Het Wireless Home AV Platform maakt in het begin gebruik van 802.11b-, oftewel WiFi-, technologie, en is volgens Philips-vertegenwoordiger Van Pelt later ook in staat 802.11a-technologie te gebruiken. De general manager vertelde verder dat Philips de pc ziet als dataserver voor de consumentenelectronica.

Het bedrijf heeft al werkende prototypes en zoekt nu nog partners om het apparaat te verkopen. Aankondigingen op dit gebied volgen in januari 2003 tijdens Consumer Electronics Show (CES). Het platform word begin 2003 op de markt gebracht voor een geschatte prijs, tussen de 300 en 800 euro.