1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Magix Software, schrijft de cijfers in het zwart. In het eerste kwartaal van dit jaar, is er een significante verbetering gekomen dankzij goede kostenbeheersing, verbeterde marges en veranderde marktcondities. De totale omzet in het eerste kwartaal dit jaar was $16.75 miljoen. Dat getal is lager dan de $17.42 miljoen in het vorige kwartaal, en de $ 20.01 miljoen in hetzelfde kwartaal van vorig jaar. Toch is Magix Software Enterprises geslaagd de winstgevendheid in de onderneming terug te brengen.

Ten eerste was de bruto winst marge aanmerkelijk beter. In dit eerste kwartaal noteerde men met 56%: een verhoging ten aanzien van het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar. Toen noteerde Magix Software nog een bruto winst marge van 49%. De verbetering is reeds in het 4de kwartaal van 2001 ingezet, waar het bedrijf een bwm van 51% behaalde, er is dus sprake van een opgaande lijn. Met deze kengetallen komt de netto omzet in dit kwartaal $151, terwijl dat in het vergelijkbare eerste kwartaal van 2001 nog een netto verlies sorteerde van $9.4 miljoen en een netto verlies van $27.78 miljoen in het vorige kwartaal.

Magix Software Enterprises wil de hoger lijn van de verwachtingen voorzetten en verwacht dit jaar 2002 een uitermate goed jaar te maken. Daarbij zullen omzet- en winstverhoudingen samen met kostenbeheersing leiden tot gunstige bruto resultaten en snelle terugkeer van winstgevendheid bij de onderneming.