1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De omzet over het vierde kwartaal zal volgens de chipmaker AMD uitkomen op 700 miljoen dollar, wat 35 procent hoger is dan de behaalde omzet over het derde kwartaal. Dit zal komen, doordat de vraag naar flash-geheurgen toe blijft nemen, en omdat de vraag naar Athlon XP processoren nog steeds groot is. Overigens worden er in het vierde kwart traditioneel goede zaken gedaan. AMD ging in eerste instantie dan ook uit van een omzetstijging, alleen was die met 20 procent een stuk lager dan de nu gehoopte 35 procent.

Dit alles, is goed nieuws voor AMD. De processorfabrikant heeft zware tijden achter de rug, maar ziet nu eindelijjk weer een lichtpuntje. De chipmaker had net als de concurrentie te maken met een teruglopende vraag naar pc-processors in combinatie met lagere prijzen als gevolg van de grote voorraden. Hierdoor leed AMD over het derde kwartaal een verlies van 254 miljoen dollar en kondigde aan tweeduizend arbeidsplaatsen te schrappen.

De toenemende vraag naar processors duidt er volgens kenners op dat de lang worstelende pc-markt eindelijk weer aan het herstellen is.