2min

Tags in dit artikel

, , ,

De nieuwe Epson Perfection 3200 Photo is uitgevoerd in het zilvergrijze design van de Epson fotoprinterreeks en gaat de concurrentie aan met filmscanners. De nieuwe scanner biedt een optische resolutie van 3.200 x 6.400 dpi en een kleurdiepte van 48 bit. Epson verwacht dat naast ambitieuze privé-gebruikers, ook professionele fotografen en fotolaboratoria geïnteresseerd zijn in het nieuwe topmodel uit de scannerreeks. Met zijn hoge resolutie en de inrichting voor doorvallend licht, die ook geschikt is voor originelen van middelformaat, moet de Epson Perfection 3200 Photo een volwaardig alternatief bieden voor filmscanners. Via het Smart Panel kan je rechtstreeks zes verschillende scanmodi kiezen. Met een druk op de knop kan je beslissen wat je met de scan wil doen. "Scan-to-PIM-File" zorgt voor de beste fotoreproductie via een compatibele printer. Met "Scan-to-PDA" wordt een gescande foto rechtstreeks in de handheld geladen. Via "Scan-to-Web" kan een foto naar de Epson Photo-Sharing-pagina worden verzonden.

De functie "Scan-to-Application" stelt je in staat het gescande origineel rechtstreeks in een willekeurige geopende toepassing te laden. Met behulp van de functie "Scan-to-Email" kan je een scan toevoegen aan een email. En met "Scan-to-File" wordt de scan in verschillende grafische formaten of in PDF-formaat opgeslagen.

Bij de EPSON Perfection 3200 Photo wordt standaard de nieuwe scansoftware SilverFast SE 6 geleverd, inclusief een geavanceerd kleurmanagement- en beeldbewerkingsprogramma. Naast een stof- en krassenverwijderingsfunctie bevat het programma ‘Negafix’, waarmee filmnegatieven in positieven kunnen worden omgezet. Daarnaast worden de programma’s PhotoShop Elements en Presto!OCR voor tekstherkenning in diverse talen meegeleverd. De scanner is uitgerust met een USB 2.0 en FireWire (IEEE 1394) interface. De volgende besturingssystemen worden ondersteund: Windows 98/ME/2000/XP, Mac OS 8.6-9.x en Mac OS 10.1.2+. De Epson Perfection 3200 Photo kost 664,29 euro.