1 min

Tags in dit artikel

,

De Amerikaanse computerfabrikant Apple blijft pc’s leveren die zijn uitgerust met versie 9.2 van het Mac-operating systeem. Eerder had het bedrijf aangekondigd dat vanaf 2003 computers alleen nog het vorig jaar geïntroduceerde OS X zouden bevatten. Klanten in de educatieve sector zullen evenwel de mogelijkheid behouden om computers aan te schaffen die opstarten in OS 9.2. Binnen het op Unix gebaseerde OS X is het wel mogelijk om programma’s onder het oude systeem te draaien, waarbij OS 9.2 als extra laag over OS X heen ligt om de vertaling te kunnen maken naar eventuele oude software.

Het feit dat Apple z’n eerder aangekondigde strategie herziet geeft aan dat het bedrijf nog altijd problemen heeft met het in maart vorig jaar geïntroduceerde OS X. Aanvankelijk oogstte het nieuwe OS van de pc-fabrikant enige kritiek, omdat de software onvoldoende aangepast was op gebruik in combinatie met CD-rewritable en DVD-recording drives.

In de nieuwste versie, OS X 10.2 (ook wel Jaguar genoemd), zijn die problemen opgelost. Van dit programma, dat in augustus werd gelanceerd, werden direct grote aantallen verkocht.