1 min

Tags in dit artikel

, ,

Voor de nieuwe lijn, van de Philips geluidskaarten, heeft Philips een softwarepakket geintroduceert, dat de geluidskwaliteit van bijvoorbeeld mp3-muziek aanzienlijk verbeterd. De software ‘Sound Agent 2’ analyseert de hardware in de computer en de opslagmethode van de muziek. Met name bij gecomprimeerde muziek, zoals o.a. het geval is bij mp3, is de software volgens Philips erg sterk. De software zal worden meegeleverd bij de Philips geluidskaarten, de Dynamic Edge 4.1 en de Sonic Edge 5.1.

Als het aan Philips ligt, word de software binnenkort ook bij andere audio consumentenproducten geleverd, en bij apparatuur zoals bijvoorbeeld branders. De software hoeft namelijk niet per se met de Philips geluidskaarten te werken.

Het electronicabedrijf uit Eindhoven heeft de techniek in haar eigen labaratorie ontwikkeld en denkt dat audio de ontbrekende schakel is tussen pc’s en electronica in de huiskamer. Pc’s en electronica, zullen steeds meer in elkaar overgaan, en daarom moet de pc zich qua geluidskwaliteit kunnen meten met het audiosysteem, aldus Philips.