2min

Tags in dit artikel

, , ,

Hoewel de Stichting Internet Domeinregistratie (SIDN) de registratie van domeinnamen voor particulieren pas vanaf 29 januari 2003 mogelijk maakt, start InterNLnet vandaag al met de voorinschrijving. Tijdens de voorinschrijving kunnen particuliere internetgebruikers een .nl-domein op de voorinschrijvingslijst laten plaatsen. Het doel van de voorinschrijving is dat InterNLnet snel kan handelen als op 29 januari de SIDN de registratie daadwerkelijk openstelt. InterNLnet zal op dat moment geautomatiseerd de domeinen bij de SIDN aanvragen. Zo wordt de kans aanzienlijk vergroot dat een domeinnaam daadwerkelijk op naam van de klant geregistreerd zal worden.

InterNLnet beloont de voorinschrijvers door de eerste drie maanden geen abonnementskosten en geen eenmalige opstartkosten in rekening te brengen. Deze introductieactie geldt voor inschrijvingen die voor 29 januari 2003 gedaan worden. InterNLnet biedt particulieren drie mogelijkheden om een .nl domein vast te laten leggen. Ten eerste kunnen particulieren een .nl domeinnaam als losse domeinnaam aanvragen. De domeinnaam wordt geregistreerd en geparkeerd voor toekomstig gebruik. De kosten bedragen eenmalig € 9,50 en per maand € 2,95 inclusief BTW.
Daarnaast introduceert InterNLnet een geheel nieuw abonnement: het Postpakket.

Met het Postpakket wordt particuliere internetgebruikers een e-mailabonnement geboden waarmee zij onder eigen domeinnaam kunnen e-mailen. De kosten bedragen eenmalig € 9,50 en per maand € 3,95 inclusief BTW. Ten derde wordt particulieren die een inbel- of ADSL-abonnement bij InterNLnet hebben, de mogelijkheid geboden bij dit abonnement een domeinnaam te registreren. De domeinnaam kan men laten verwijzen naar de persoonlijke homepage-ruimte. Ook is het mogelijk om e-mailadressen te krijgen onder de aangevraagde domeinnaam. De kosten bedragen eenmalig € 9,50 en per maand € 2,95 inclusief BTW. Voor deze drie mogelijkheden geldt dat de eerste drie maanden geen abonnementskosten en geen eenmalige opstartkosten in rekening worden gebracht.