1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het Amerikaanse stadje Bridgeville heeft een kleine 1,8 miljoen dollar opgeleverd. Geïnteresseerden konden tot vrijdagavond op het stadje in Californië bieden via veilingsite eBay. Het plaatsje werd online te koop gezet door Elizabeth Lapple die het stadje sinds 1985 bezit. Het minimumbod stond op 775.000 dollar, maar Lapple verklaarde vooraf te hopen op 2 miljoen dollar.

Het kleine stadje ligt nabij San Francisco en staat sinds 27 november te koop op eBay. Vrijdag even voor 19.00 uur Nederlandse tijd sloot de veiling. Er is in totaal 49 maal een bod uitgebracht. De hoogste bieder, die overigens anoniem bleef, heeft precies 1.777.877 dollar geboden. Vrijdagmiddag stond de teller nog op 1,6 miljoen. Lapple hoopt dat de hoogste bieder daadwerkelijk met het geld over de balk komt en bovendien nog extra geld heeft om het stadje verder te ontwikkelen.

De meningen verschillen of de koper een goudmijntje te pakken krijgt of een kat in de zak. Lapple gaf als reden voor de verkoop dat ze anders nooit zoveel geld zou kunnen hebben. Ze zei bovendien aan geïnteresseerde kopers geen gebrek te hebben, alleen hadden de meeste mensen niet voldoende geld.