1 min

Tags in dit artikel

,

Op 16 januari a.s. gaat IBM Nederland van start met een nieuw e-learning-programma onder de naam ‘KidSmart’. Dit programma maakt deel uit van IBM’s streven om maatschappelijk verantwoord te ondernemen en een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving. KidSmart werd eerder met succes in andere landen geïntroduceerd. In het kader van dit programma schenkt IBM speciale KidSmart-computers aan basisscholen in achterstandswijken in Nederland.

Jonge kinderen in de leeftijd van 3 tot 7 jaar worden op deze manier spelenderwijs bekend gemaakt met de werking van computers. Op 16 januari krijgt peuterspeelzaal ’t Klimhof in Den Haag als eerste school in Nederland een computer overhandigd. Pierre Heijnen, de Haagse wethouder van onderwijs, zal de computer in ontvangst nemen. In het KidSmart project werkt IBM samen met businesspartner Triangle en verschillende onderwijs begeleidings diensten waaronder HCO, CED Groep en OCGH.

In totaal wil IBM in Nederland dit jaar 250 KidSmart-computers doneren. Om ervoor te zorgen dat de jonge kinderen én de leerkrachten goed met de computers omgaan, gaat IBM de leerkrachten trainen. Zo kunnen zij de voordelen van computertechnologie op een effectieve manier overbrengen, afgestemd op de leeftijd van de kinderen.