1 min

Tags in dit artikel

, ,

Palm ruilt zijn eigen handschrift software in voor een systeem vergelijkbaar met die op handhelds van Microsoft. De handheldfabrikant maakt zijn producten hiermee eenvoudiger voor beginners. De nieuwe Palm apparaten die later dit jaar op de markt verschijnen zullen uitgerust zijn met het handschrift herkenningssysteem ‘Graffiti 2 powered by Jot’. Palm heeft het nieuwe systeem ontwikkeld in samenwerking met het bedrijf Communication Intelligence Corp. Ook het systeem dat Microsoft gebruikt is afkomstig van dit bedrijf.

Het oude Graffiti systeem wordt in de meeste oude Palm handhelds gebruikt. Gebruikers van dit systeem moeten een aangepast alfabet leren speciaal voor het invoeren van data op een klein scherm. Hierbij is de ’t’ een omgekeerde ‘L’ en de ‘f’ een omgekeerde gespiegelde ‘L’. Niet verwonderlijk dat dit sommige gebruikers frustreert. Het nieuwe systeem maakt gebruik van twee of meerdere lijnen voor sommige letters. Zo bestaat de ’t’ uit twee gekruiste strepen, net echt schrijven dus.

Het nieuwe systeem heeft nog een voordeel voor Palm. Het kan een einde maken aan een langlopende rechtszaak aangespannen door Xerox. Deze fabrikant beschuldigt Palm ervan het Graffiti systeem te hebben ontwikkeld met behulp van een Xerox patent voor het schrijven per computer. Een federale rechter verklaarde de zaak niet ontvankelijk, maar dit vonnis werd vernietigd. Begin deze maand heeft het hooggerechtshof de zaak gehoord, maar een uitspraak laat nog op zich wachten.