1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De SP heeft van alle politieke partijen de beste website, zo blijkt uit een onderzoek van Overheidslinks.nl en Clockwork. De partij heeft de prijs hiervoor, een beeldje met de naam het Opstapje, donderdag in ontvangst genomen.

Tweede en derde werden respectievelijk D66 (7,6) en CDA (7,5). Zij konden niet tippen aan de 8,1 van de SP, die vorig jaar de prijs ook al won. De partij scoorde vooral goed op informatievoorziening en interactie met de bezoeker. Andere punten waarop de sites van politieke partijen zijn beoordeeld, zijn gebruikersvriendelijkheid en vormgeving.

De onderzoekers zagen dit jaar een aantal verbeteringen ten opzichte van vorig jaar. Zo kun je op de site van het CDA nu op basis van je eigen profiel een selectie maken van punten uit het programma die op jou van toepassing zijn. En op de site van de PvdA krijg je direct een ‘pop-up’ met tien punten waar de partij voor staat. Het viel op dat de SGP op zondag geen diensten aanbiedt, wat voortvloeit uit de ideologie van die christelijke partij.

Een manco bij álle sites is volgens het onderzoek de toegankelijkheid voor bijvoorbeeld allochtonen en gehandicapten. Voor die laatste groep is dat opmerkelijk omdat de partijen vorig jaar allemaal een intentieverklaring van ‘Drempels weg’ hebben ondertekend. Daarin beloofden zij de toegankelijkheid van de website te verbeteren. De partijen hebben er wel iets aan gedaan, maar behalen toch nog een ruime onvoldoende op dit punt.